Toeristen storen zich niet aan windturbines op zee

Artikel in de volkskrant:

Duitse toeristen die Nederlandse stranden bezoeken, laten zich niet tegenhouden door windmolens. Voor 20 procent van de Duitse strandtoeristen zijn in de verte zichtbare windmolens juist reden om de kust vaker te bezoeken. 16 procent verwacht minder vaak te gaan, en de overige 64 procent maakt het niets uit.

Nog een drogreden om toe te voegen aan het lijstje van redenen om geen klimaatbeleid te voeren.

Nog een interessant detail:

De angst voor zesduizend verloren banen was volgens onderzoeker Jaap Bovens van Buck Consultancy onjuist. ‘Dat aantal is een beetje geshopt uit de resultaten’, zei hij eerder tegen de Volkskrant. Volgens zijn rapport ging het om de helft, en alleen als mensen daadwerkelijk zouden wegblijven. Die banen zouden er weer bijkomen in kustplaatsen waar (nog) geen windmolens te zien zijn.

woensdag 12 augustus 2015, door Stan Janssen